Carrotcake muffins

Wat heb je nodig voor 16 muffins:

– 150 gram havermout

– 100 gram amandelmeel

– 2 bananen

– 150 gram geraspte wortels

– 4 eieren

– half zakje bakpoeder

– 1 eetlepel kaneel

– 1 eetlepel koekkruiden

– 2 eetl honing

– 2 eetl geperste verse gember

– 150 gr gehakte walnoten

En zo doe je het:

  • Mix de banaan met het ei, gember en de honing met de staafmixer.
  • Voeg de helft vd geraspte wortel toe aan het banaan ei mengsel en mix het redelijk fijn.
  • Voeg daarna de andere helft erbij en snij dit fijn (niet meer mixen).
  • Roer ondertussen havermout (fijn gemalen), amandelmeel en bakpoeder door elkaar.
  • Doe vervolgens het banaan/ei/ wortel mengsel bij de meel en meng het goed door elkaar. Meng grootste deel walnoten erdoorheen.
  • Giet het in muffinvormpjes en strooi er de overige gehakte walnoten overheen.
  • Zet het in een voorverwarmde oven op 180 graden. De muffins zijn in circa 25 minuten klaar. Ze zijn gaar als een prikker er droog uitkomt.