Kurkuma Ginger Smoothie

Er heerst een vervelende griep en verkoudheid. Wat bij mij altijd goed helpt is een dosis extra vitamine C en deze Kurkuma Gember smoothie helpt ook¬† een beetje ūüėČ Hij is is best pittig door de Kurkuma en de gember, maar ik vind m heerlijk!

Kurkuma staat bekend om de positieve effecten die het heeft op je gezondheid, zo zeggen ze dat het onder andere ontstekingsremmend is, helpt de vetverbranding te versnellen en stimuleert de spijsvertering. Deze gele wortel heeft curcumin in¬†zich wat anti bacteri√ęle eigenschappen heeft, je immuun systeem helpt opbouwen.

Gember, familie van Kurkuma, werkt ook ontstekingsremmend, is goed voor de bloedcirculatie en heeft een ontgiftende werking. Gember werkt verlichtend voor de keel en verminderd de griep. Gezond én lekker, enjoy!

By the way, als je veel last van je keel hebt en veel moet hoesten, dan kun je de amandelmelk beter vervangen door water en een extra beetje citroen. Drink t dan koud of warm als thee.

Ingredienten:

100 g Mango (bevroren)

200 ml Amandelmelk

0,5 tl kurkuma poeder

10 g gember (geraspt)

20 g honing

Snufje zwarte peper

Hoe maak je t:

Heel simpel!

Doe alle ingredienten voor de smoothie in een blender en maal ze tot een glade smoothie.

Schenk de smoothie in een leuk glas en geniet er van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *