Carrotcake muffins

 

Carrotcake muffins

Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 25 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 16 pieces
Calories: 147 kcal

Heerlijke gezonde muffins van een mix van Havermout en amandelmeel.

Print

Ingredients

  • 150 gram Oatmeal
  • 100 gram almondmeal
  • 2 pieces banana
  • 150 gram carrots
  • 4 pieces eggs
  • 16 gram baking powder
  • 2 tbsp cinnamon
  • 2 tbsp honey
  • 2 tbsp ginger
  • 150 gr walnuts

Instructions

  1. Mix de banaan met het ei, gember en de honing met de staafmixer.
  2. Voeg de helft vd geraspte wortel toe aan het banaan ei mengsel en mix het redelijk fijn.
  3. Voeg daarna de andere helft erbij en snij dit fijn (niet meer mixen).
  4. Roer ondertussen havermout (fijn gemalen), amandelmeel en bakpoeder door elkaar.
  5. Doe vervolgens het banaan/ei/ wortel mengsel bij de meel en meng het goed door elkaar. Meng grootste deel walnoten erdoorheen.
  6. Giet het in muffinvormpjes en strooi er de overige gehakte walnoten overheen.
  7. Zet het in een voorverwarmde oven op 180 graden. De muffins zijn in circa 25 minuten klaar. Ze zijn gaar als een prikker er droog uitkomt.
Nutrition Facts
Carrotcake muffins
Amount Per Serving (0 g)
Calories 147 Calories from Fat 81
% Daily Value*
Total Fat 9g 14%
Saturated Fat 0g 0%
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 8mg 0%
Potassium 212mg 6%
Total Carbohydrates 13g 4%
Dietary Fiber 3g 12%
Sugars 3g
Protein 4g 8%
Vitamin A 31.3%
Vitamin C 0.8%
Calcium 8.3%
Iron 6.1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.