Cashew pasta

 

Cashewbutter

Prep Time: 10 minuten
Servings: 1 jar
Calories: 2044 kcal

If you like peanutbutter, try this!

Print

Ingredients

  • 325 gr Ongezouten cashewnoten
  • 2 tsp Cinnamon
  • 2 tbsp Coconut oil
  • 0,25 tsp salt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  2. Leg de cashewnoten op een stuk bakpapier en zet ze 10 min in de oven. Roer ze na 5 min even door.

  3. Haal ze uit delven en laat ze afkoelen.

  4. Doe de cashew noten in de blender.

  5. Voeg de kaneel, de kokosolie en een snufje zout toe.

  6. Mix voor ongeveer 8 two 10 minyten tot een mooie massa ontstaat. Stop af en toe en duw met eenspatel de restjes nootjes naar benden om alles goed te mixen.

  7. Bewaar de cashew pasta in een gesloten Maison Jar.

  8. Njoy!

Nutrition Facts
Cashewbutter
Amount Per Serving
Calories 2044 Calories from Fat 1521
% Daily Value*
Fat 169g260%
Saturated Fat 48g300%
Cholesterol 0mg0%
Sodium 620mg27%
Potassium 2145mg61%
Carbohydrates 102g34%
Fiber 13g54%
Sugar 19g21%
Protein 59g118%
Vitamin C 1.7mg2%
Calcium 172mg17%
Iron 22.1mg123%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Als je dol bent op Pindakaas dan is dit ook zeker een aanrader. Cashewnoten zijn mijn favoriete noten, en deze cashewboter of cashew pasta vind ik dan ook heerlijk! Zonder toegevoegde suikers, dus “beter” dan de meeste in de supermarkt. En ook belangrijk, heel makkelijk te maken.

Eet smakelijk!