Protein Carrotcake Mugcake

 

Protein Carrotcake Mugcake

Deze mugcake op basis van Havermout, bevat wortels, smaakt heerlijk en is super snel klaar. Een ideaal ontbijt!

  • 60 g Banana
  • 50 g Carrot
  • 25 g Oats
  • 10 g Ginger
  • 50 g Eggs
  • 25 g Protein
  • 1 tbsp Cinnamon
  • 1 tbsp Honey
  • 100 g Kvarg
  • 1 tbsp Baking powder
  1. Doe de havermout, het ei, 30 g wortel, gember (geraspt), banaan, whey, kaneel, proteinpoeder en bakpoeder in de blender en mix ze kort door elkaar.

  2. Roer het restant van de wortel er door heen.

  3. Schep het mengsel in een mok. Soms is het handig de mok een heel klein beetje in te vetten zodat de cake er makkelijk uit komt.

  4. Zet het kommetje 2 minuten in de magnetron (op circa 900 watt).

  5. Draai de mok om op een bord en je mug cake is klaar.

  6. Als topping is t lekker met magere kwark.

  7. Njoy!

Een cake als ontbijt, wie wil dat nou niet. Mugcakes zijn heel populair onder de foodies, dat komt omdat ze snel klaar zijn en super lekker. Dus ik eet zo ook heel graag. Een favoriet van mij is de Carrot cake mugcake, heb ik gelijk ook 50 gram extra groente binnen s ochtends! Dus probeer m ook eens uit!

Eet smakelijk!