Ga terug
+ servings
Print

Protein Carrotcake Mugcake

Deze mugcake op basis van Havermout, bevat wortels, smaakt heerlijk en is super snel klaar. Een ideaal ontbijt!

Course Breakfast
Keyword Breakfast, carrotcake, healthy, Mugcake, Oats
Prep Time 1 minuut
Cook Time 2 minuten
Total Time 3 minuten
Servings 1
Calories 494 kcal

Ingredients

  • 60 g Banana
  • 50 g Carrot
  • 25 g Oats
  • 10 g Ginger
  • 50 g Eggs
  • 25 g Protein
  • 1 tbsp Cinnamon
  • 1 tbsp Honey
  • 100 g Kvarg
  • 1 tbsp Baking powder

Instructions

  1. Doe de havermout, het ei, 30 g wortel, gember (geraspt), banaan, whey, kaneel, proteinpoeder en bakpoeder in de blender en mix ze kort door elkaar.

  2. Roer het restant van de wortel er door heen.

  3. Schep het mengsel in een mok. Soms is het handig de mok een heel klein beetje in te vetten zodat de cake er makkelijk uit komt.

  4. Zet het kommetje 2 minuten in de magnetron (op circa 900 watt).

  5. Draai de mok om op een bord en je mug cake is klaar.

  6. Als topping is t lekker met magere kwark.

  7. Njoy!

Nutrition Facts
Protein Carrotcake Mugcake
Amount Per Serving
Calories 494 Calories from Fat 81
% Daily Value*
Fat 9g14%
Saturated Fat 2g13%
Cholesterol 190mg63%
Sodium 766mg33%
Potassium 661mg19%
Carbohydrates 64g21%
Fiber 9g38%
Sugar 30g33%
Protein 41g82%
Vitamin A 8625IU173%
Vitamin C 8.2mg10%
Calcium 212mg21%
Iron 7.4mg41%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.