Wil je een keer echt wat anders dan de standaard kippenbouillon, maar dan deze heerlijk romige kippensoep. Lekker van smaak, wat mij betreft een topper uit mijn kookboxje van 20 heerlijke soepen.
Course
Hoofdgerecht
Prep Time10minuten
Cook Time30minuten
Servings4personen
Calories208kcal
Ingredients
3pcsteentjes knoflook
3pcswortels
3pcssellerie
1pcsrode ui
1pcsLimoen
1pcsRode PeperJalapenos
1pcsAvocado
400gontvelde tomatenblik
600mlwater
1pcskippen bouillon blokje
300gkipfilet
2elolijfolie
200mlkokosmelk
1tlpzout & peper
1elPeterselie
Instructions
Schil de knoflook teentjes en snijd ze fijn.
Schil en was de wortels en snijd ze in plakjes.
Was de sellerie en snijd deze in plakjes
Schil de ui en snijd deze in stukjes.
Pers de limoen uit.
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd deze fijn.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd deze in plakjes.
In een soeppan, verwarm 2 el olie en bak de rode uien, de knoflook, de wortels en de sellerie voor 5 min.
Roer de ontvelde tomaten, het water, het kippenbouillon blokje, de peper en het limoensap door elkaar.
Voeg de (hele) kipfilet toe.
Breng het geheel aan de kook en verlaag dan de temperatuur.
Laat het 20 minuten verwarmen totdat de kip gaar is.
Haal de pan van het vuur.
Verwijder de kipfilet uit de pan en leg deze apart.
Voeg de kokosmelk toe aan de soep.
Pureer de soep met de blender totdat deze mooi glad is.
Trek de kip uit elkaar met 2 vorken.
Roer de kip door de soep heen.
Breng op smaak met zout, peper en peterselie.
Verdeel de soep over de kom en voeg per kom een paar plakken avocado toe.
Nutrition Facts
Rode kip & limoen soep
Amount Per Serving
Calories 208Calories from Fat 117
% Daily Value*
Fat 13g20%
Saturated Fat 10g63%
Cholesterol 48mg16%
Sodium 269mg12%
Potassium 576mg16%
Carbohydrates 6g2%
Fiber 1g4%
Sugar 3g3%
Protein 18g36%
Vitamin A 286IU6%
Vitamin C 12mg15%
Calcium 48mg5%
Iron 3mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.