Ga terug
+ servings
Print

Aardappel tortilla

Course Bijgerecht, Main Course
Cuisine Mediterranean
Servings 2 personen
Calories 122 kcal

Ingredients

  • 30 g kaas
  • 200 g aardappels
  • 3 pcs eieren
  • 1 tl rozemarijn
  • el peper & zout
  • el olijfolie
  • 1 pc ui

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken.
  2. Schil de uit en snijd deze in plakken.
  3. Klop de eieren los in een mok.
  4. Pluk de blaadjes van de rozemarijn en voeg deze toe aan de eieren.
  5. Bereiding
  6. Bak de aardappel- en uien-schijven in een beetje olijf olie in 20 min gaar.
  7. Voeg een beetje peper en zout toe naar smaak.
  8. Gebruik een kleine diepe koekenpan en leg een laag aardappels en ui op de bodem.
  9. Schenk een beetje ei eroverheen.
  10. Leg er vervolgens weer een laag aardappel & ui op.
  11. Gier er weer wat ei overheen, herhaal tot alles in de pan zit.
  12. Zet de tortilla op een laag vuur en bak in ongeveer 25 minuten tot deze helemaal gaar is.
  13. Je mag helemaal geen vloeibaar ei meer zien op de bovenkant.
  14. Draai de tortilla om met hulp van een groot bord of deksel.
Nutrition Facts
Aardappel tortilla
Amount Per Serving
Calories 122 Calories from Fat 45
% Daily Value*
Fat 5g8%
Saturated Fat 3g19%
Cholesterol 21mg7%
Sodium 106mg5%
Potassium 413mg12%
Carbohydrates 13g4%
Fiber 3g13%
Sugar 1g1%
Protein 7g14%
Vitamin A 150IU3%
Vitamin C 11mg13%
Calcium 145mg15%
Iron 3mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.