Ga terug
+ servings
Print

Appeltaart uit de Aerofryer

Prep Time 15 minuten
Cook Time 20 minuten
Servings 6 punten
Calories 238 kcal

Ingredients

  • 150 g bladerdeeg vers (rol)
  • 100 g amandelspijs
  • 2 pc appels
  • 2 tl kaneel
  • 1 pc ei
  • 20 g amandelschaafsel

Instructions

  1. Schil de appels en snijd ze in plakjes;
  2. Strooi de kaneel over de appelplakjes en hussel dit er doorheen;
  3. Rol het bladerdeeg uit. Leg het bakblik op z’n kop op het bladerdeeg en snijd het bladerdeeg er rond omheen uit;
  4. Vet het bakblik in leg de ronde plak bladerdeeg erin en druk deze aan zodat het deeg de bodem en rand bedekt. Het deeg mag iets uitsteken over de rand;
  5. Klop het ei los en prak 2/3 van het ei door de amandelspijs;
  6. Prik gaatjes in de bladerdeeg bodem en bedek deze met de amandelspijs;
  7. Leg de appelschijfjes in een cirkel op de bodem;
  8. Vouw de overhangende stukken deeg iets terug naar het midden;
  9. Strijk het laatste restje ei over de rand van de taart;
  10. Verwarm de aerofryer op 190 graden en bak het taartje in circa 20 min gaar en bruin;
  11. Rooster in de tussentijd het amandelschaafsel in een hete pan zonder olie of boter bruin;
  12. Strooi het amandelschaafsel over de appeltaart en eet smakelijk!
Nutrition Facts
Appeltaart uit de Aerofryer
Amount Per Serving
Calories 238 Calories from Fat 144
% Daily Value*
Fat 16g25%
Saturated Fat 3g19%
Cholesterol 1mg0%
Sodium 68mg3%
Potassium 84mg2%
Carbohydrates 21g7%
Fiber 1g4%
Sugar 7g8%
Protein 4g8%
Calcium 24mg2%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.