Go Back
+ servings
Print

Havermout Apple crumble

Course Breakfast
Prep Time 10 minuten
Cook Time 25 minuten
Servings 4 persoon

Ingredients

  • 150 g havermout
  • 75 g Sukrin Gold ‘ suiker’
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 90 g boter
  • 3 pc appels
  • 1 tl kaneel
  • 35 g Sukrin Gold ‘ suiker’
  • 1 tl citroensap

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden

  2. Doe de Havermout in de blender en mix dexe mooi fijn in ene paar seconden.

  3. Mix alle droge ingredienten vor de crumble; havermout, kaneel, sukrin gold en zout, door elkaar.

  4. Snijd de boter in kleine stukjes en kneed dit met de hand door de droge ingredienten heen totdat er een kruimelig deeg ontstaat.

  5. Zet het kruimeldeeg in de koelkast.

  6. Schil de appels en snijd deze in stukjes en doe de stukjes in een ingevette ovenschaal.

  7. Voeg de Sukrin gold, kaneel en citroensap aan de appelstukjes toe en roer dit door elkaar totdat alle appelstukjes een bruin laagje hebben.

  8. Verdeel het kruimeldeeg over de appels heen.

  9. Bak de apple crumble in de voorverwarmde oven in 25 min bruin en knapperig.