Ga terug
+ servings
Print

Courgette pesto soep

Course Hoofdgerecht, lunch
Prep Time 10 minuten
Cook Time 30 minuten
Servings 4 kommen
Calories 80 kcal

Ingredients

  • 800 gram courgette 3 middelgrote
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • 500 ml gekookt water
  • 1,5 el groene pesto
  • 15 gram Parmezaanse kaas
  • handje pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper

Instructions

Voorbereiding

  1. Snijd de courgette in stukken
  2. Snijd de ui in stukjes.
  3. Pers de knoflook uit.
  4. Verhit een koekenpan en rooster daarin de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn geworden.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de ui met knoflook.
  2. Voeg de courgette toe en roer even door. Voeg 2 bouillon blokjes toe en het gekookte water. De courgette moet net onder water staan, dus kijk even of je meer of minder water nodig hebt.
  3. Laat de courgette circa 20 minuten pruttelen tot deze courgette zacht is geworden.
  4. Pureer de soep met de staafmixer.
  5. Voeg nu de pesto toe en roer door de soep.
  6. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak.
  7. Verdeel de soep over de kommetjes en strooi daarover de Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Nutrition Facts
Courgette pesto soep
Amount Per Serving
Calories 80 Calories from Fat 18
% Daily Value*
Fat 2g3%
Saturated Fat 1g6%
Cholesterol 3mg1%
Sodium 94mg4%
Potassium 627mg18%
Carbohydrates 13g4%
Fiber 3g13%
Sugar 9g10%
Protein 4g8%
Vitamin A 438IU9%
Vitamin C 40mg48%
Calcium 99mg10%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.