-
Doe de sushirijst en het water in een kookpan en breng het geheel aan de kook.
-
Verlaag de temperatuur en doe de deksel op de pan.
-
Laat het geheel vervolgens 10 min doorkoken.
-
Zet het vuur uit en laat nog 15 min staan met de deksel op de pan.
-
Was de radijsjes en snij deze in dunne plakjes
-
Schil de ui en snij deze in dunne ringen
-
Snij de augurken in kleine plakjes
-
Was de cherry tomaatjes en halveer ze
-
Maak de wortel schoon en rasp deze
-
Snij de rode peper in hele kleine ringetjes
-
Meng de mayonaise, het limoensap en de sriracha tot een pittige saus
-
Verdeel de rijst over 2 bowls
-
Verdeel daar de tomaatjes, de wortel, de augurk, de radijs, de ui en de tonijn overheen
-
Spuit de pittige sriracha mayo er overheen
-
Bestrooi de bowls met de rode peper als je van extra pittig houdt