Ga terug
+ servings
Print

Pokebowl Tonijnsalade

Course Hoofdgerecht, lunch
Cuisine Japans
Servings 2 personen
Calories 461 kcal

Ingredients

  • 160 g sushi rice
  • 250 ml water
  • 8 pcs radish
  • 0,5 pcs red union
  • 10 pcs pickles
  • 10 pcs cherry tomatoes
  • 1 pcs carrot
  • 1 pcs red pepper
  • 50 ml mayonaise
  • 30 ml sriracha
  • 1 tl lemon juice

Instructions

  1. Doe de sushirijst en het water in een kookpan en breng het geheel aan de kook.
  2. Verlaag de temperatuur en doe de deksel op de pan.
  3. Laat het geheel vervolgens 10 min doorkoken.
  4. Zet het vuur uit en laat nog 15 min staan met de deksel op de pan.
  5. Was de radijsjes en snij deze in dunne plakjes
  6. Schil de ui en snij deze in dunne ringen
  7. Snij de augurken in kleine plakjes
  8. Was de cherry tomaatjes en halveer ze
  9. Maak de wortel schoon en rasp deze
  10. Snij de rode peper in hele kleine ringetjes
  11. Meng de mayonaise, het limoensap en de sriracha tot een pittige saus
  12. Verdeel de rijst over 2 bowls
  13. Verdeel daar de tomaatjes, de wortel, de augurk, de radijs, de ui en de tonijn overheen
  14. Spuit de pittige sriracha mayo er overheen
  15. Bestrooi de bowls met de rode peper als je van extra pittig houdt
Nutrition Facts
Pokebowl Tonijnsalade
Amount Per Serving
Calories 461 Calories from Fat 162
% Daily Value*
Fat 18g28%
Saturated Fat 3g19%
Trans Fat 1g
Polyunsaturated Fat 11g
Monounsaturated Fat 4g
Cholesterol 10mg3%
Sodium 607mg26%
Potassium 118mg3%
Carbohydrates 66g22%
Fiber 2g8%
Sugar 1g1%
Protein 6g12%
Vitamin A 173IU3%
Vitamin C 14mg17%
Calcium 20mg2%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.