Ga terug
+ servings
Print

Budhabowl met kool en pittige tahine saus

Servings 2 bowls
Calories 574 kcal

Ingredients

  • 100 gr witte kool
  • 100 gr rode kool
  • 1 rode paprika
  • 2 takjes koriander
  • 4 el tahine
  • 1 el citroen sap
  • 1 el sesam olie
  • 2 el vis saus
  • 1 tl rijst wijn azijn
  • 1 tl sriracha
  • 1 tl honing
  • 125 gr wok noodles
  • Handje pinda’s

Instructions

  1. Snij de witte en rode kool beide in dunne plakken
  2. Was de rode paprika en snij deze in dunne reepjes
  3. Meng voor de saus de tahine, het citroensap, de sesamolie, de vissaus, de wijn azijn, de sriracha en de honing door elkaar.
  4. Breng een pan water aan de kook, voeg de wok noodles toe.
  5. Laat de noodles 2 minuten koken
  6. Giet ze af en spoel ze na met koud water
  7. Verdeel de noodles over de 2 bowls
  8. Verdeel daarover de rode kool, witte kool en paprika.
  9. Spuit de tahine saus over de bowls heen en strooi er als laatste een paar pinda’s overheen
Nutrition Facts
Budhabowl met kool en pittige tahine saus
Amount Per Serving
Calories 574 Calories from Fat 36
% Daily Value*
Fat 4g6%
Saturated Fat 1g6%
Polyunsaturated Fat 2g
Monounsaturated Fat 1g
Sodium 455mg20%
Potassium 677mg19%
Carbohydrates 125g42%
Fiber 10g42%
Sugar 12g13%
Protein 9g18%
Vitamin A 4196IU84%
Vitamin C 228mg276%
Calcium 120mg12%
Iron 3mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.