Maak een vegetarische snack schotel met groente, kaas, chips, Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterballen, zoete aardappel frites en een heerlijke truffel mayonaise saus.
Prep Time10minuten
Cook Time30minuten
Servings4personen
Calories1643kcal
Ingredients
Voor de zoete aardappel frites:
400grzoete aardappels
4elextra vergine olijfolie
50grParmezaanse kaas
Voor de truffel mayo saus:
120grMayonaise
125grSour cream
1elTruffel olie
1tlgehakte Knoflook
1tllimoensap
Zout en peper naar smaak
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de zoete aardappels en snij ze in reepjes van 1 à 2 cm.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de zoete aardappel frites erover.
Besprenkel ze met 2 el olie.
Bak de frites in 30 min in het midden van de oven en schep ze elke 10 min even om.
Meng in de tussentijd de ingrediënten van de saus door elkaar in een blender tot ze een mooi glad geheel vormen.
Strooi na 20 min de Parmezaanse kaas over de frites.
Haal de frites uit de oven en voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer de frites samen met de groente, kaas en de bitterballen op een grote schaal, met de truffel mayo in een apart bakje erbij.
Eet smakelijk!
Nutrition Facts
Vegetarische bitterballen schotel
Amount Per Serving
Calories 1643Calories from Fat 1197
% Daily Value*
Fat 133g205%
Saturated Fat 37g231%
Cholesterol 149mg50%
Sodium 1883mg82%
Potassium 1570mg45%
Carbohydrates 87g29%
Fiber 12g50%
Sugar 23g26%
Protein 28g56%
Vitamin A 57995IU1160%
Vitamin C 11mg13%
Calcium 850mg85%
Iron 3mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.