Skinny kokos cake

Zin in een lekker stukje cake, maar wil je iets dat gluten en suiker arm is, dan is deze cake een prima idee. Het duur niet heel lang om deze cake te maken en hij smaakt heerlijk. Dus ik zeg waar wacht je nog op!
Njoy!

Course: Breakfast
Prep Time: 10 minuten
Cook Time: 25 minuten
Servings: 1 plaatcake
Calories: 1045 kcal
Print

Ingredients

  • 60 gr Havermout
  • 100 gr Amandelmeel
  • 60 gr Geraspte kokos
  • 2 tsp Tapioca
  • 1 tsp bakpoeder
  • 2 pc Rijpe bananen
  • 250 ml Lemon & Lime Soy yoghurt
  • 2 pc eieren
  • 1 tsp gemalen gember
  • 1 tbsp Kokos snippers

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C
  2. Doe de havermout in de blender en mix deze fijn
  3. Meng de havermout in een kom, samen met het amandelmeel, de geraspte kokos en het bakpoeder
  4. Mix de banaan, het ei, de kwark en de gember in een blender en mix deze fijn
  5. Roer de natte ingrediënten door de droge heen
  6. Vet een springvorm (circa 20 x 20 cin of bekleed deze met bakpapier.
  7. Schep het deeg in de springvorm
  8. Bak de cake circa 25 min gaar
  9. Als topping kan je wat kokos snippers gebruiken
Nutrition Facts
Amount Per Serving
Calories 1045 Calories from Fat 738
% Daily Value*
Fat 82g126%
Saturated Fat 30g188%
Cholesterol 40mg13%
Sodium 139mg6%
Potassium 1148mg33%
Carbohydrates 61g20%
Fiber 18g75%
Sugar 20g22%
Protein 34g68%
Vitamin A 248IU5%
Vitamin C 3mg4%
Calcium 729mg73%
Iron 6mg33%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.