Champignons knoflook Tagliatelle

In principe ben ik een alles eter. Vlees, Vis Vegetarisch, heerlijk. Maar ben zeker geen grote vlees eter, een mega biefstuk of spare ribs doe je mij geen plezier mee, een klein stukje kip vind ik heerlijk. Maar zeker vegetarisch eten vind ik ook heerlijk. Ik eet meer waar ik zin in heb, wat goed voelt voor mijn lichaam, dan dat ik een heel strikt regime volg. Een zogezegde flexitarier die ik 😉

Deze pasta is vegetarisch, maar zeker niet vegan, want ik gooi er een heleboel parmezaanse kaas op. Ik ben dol op champignons, dus ben jij dat ook dan moet je m zeker een keer uitproberen.

Njoy!

Champignons knoflook Tagliatelle

Course: Hoofdgerecht
Cuisine: Italian
Keyword: champignons, pasta, tagliatelle
Prep Time: 10 minuten
Cook Time: 15 minuten
Print

Ingredients

  • 2 el uien
  • 250 g kastanje champignons
  • 2 pcs teentjes knoflook
  • 3 pcs verse basilicum
  • 150 g tagliatelle
  • 40 ml olijfolie
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 1 tl zout en peper

Instructions

Voorbereiding:

  1. Snipper de uien.
  2. Snijd de kastanje champignons in plakjes.
  3. Pers de knoflook uit.
  4. Knip de basilicum blaadjes in kleine stukjes.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas.

Bereiding:

  1. Kook de Tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Verhit de olie in een pan en bak hierin de uitjes tot ze licht verkleuren.
  3. Voeg de champignons toe, samen met wat peper en zout naar smaak.
  4. Als de champignons gaar zijn voeg dan de fijngesneden knoflook toe en bak dit voor zo’n 3 minuten mee op laag vuur.
  5. Giet de Tagliatelle af en voeg deze, samen met de basilicum en de helft van de kaas toe aan de champignons. Schep dit door elkaar.
  6. Schep de Tagliatelle op twee borden en garneer met de overgebleven parmezaanse kaas.

Recipe Notes

Tip:
Gebruik bijzondere paddenstoelen als de witte beukenzwam, bruine beukenzwam of bundelzwam voor een nog meer nootachtige smaak.