Go Back
Print

Champignons knoflook Tagliatelle

Course Hoofdgerecht
Cuisine Italian
Keyword champignons, pasta, tagliatelle
Prep Time 10 minuten
Cook Time 15 minuten

Ingredients

  • 2 el uien
  • 250 g kastanje champignons
  • 2 pcs teentjes knoflook
  • 3 pcs verse basilicum
  • 150 g tagliatelle
  • 40 ml olijfolie
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 1 tl zout en peper

Instructions

Voorbereiding:

  1. Snipper de uien.
  2. Snijd de kastanje champignons in plakjes.
  3. Pers de knoflook uit.
  4. Knip de basilicum blaadjes in kleine stukjes.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas.

Bereiding:

  1. Kook de Tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Verhit de olie in een pan en bak hierin de uitjes tot ze licht verkleuren.
  3. Voeg de champignons toe, samen met wat peper en zout naar smaak.
  4. Als de champignons gaar zijn voeg dan de fijngesneden knoflook toe en bak dit voor zo’n 3 minuten mee op laag vuur.
  5. Giet de Tagliatelle af en voeg deze, samen met de basilicum en de helft van de kaas toe aan de champignons. Schep dit door elkaar.
  6. Schep de Tagliatelle op twee borden en garneer met de overgebleven parmezaanse kaas.

Recipe Notes

Tip:
Gebruik bijzondere paddenstoelen als de witte beukenzwam, bruine beukenzwam of bundelzwam voor een nog meer nootachtige smaak.