-
Schil de appels en snijd ze in plakjes;
-
Strooi de kaneel over de appelplakjes en hussel dit er doorheen;
-
Rol het bladerdeeg uit. Leg het bakblik op z’n kop op het bladerdeeg en snijd het bladerdeeg er rond omheen uit;
-
Vet het bakblik in leg de ronde plak bladerdeeg erin en druk deze aan zodat het deeg de bodem en rand bedekt. Het deeg mag iets uitsteken over de rand;
-
Klop het ei los en prak 2/3 van het ei door de amandelspijs;
-
Prik gaatjes in de bladerdeeg bodem en bedek deze met de amandelspijs;
-
Leg de appelschijfjes in een cirkel op de bodem;
-
Vouw de overhangende stukken deeg iets terug naar het midden;
-
Strijk het laatste restje ei over de rand van de taart;
-
Verwarm de aerofryer op 190 graden en bak het taartje in circa 20 min gaar en bruin;
-
Rooster in de tussentijd het amandelschaafsel in een hete pan zonder olie of boter bruin;
-
Strooi het amandelschaafsel over de appeltaart en eet smakelijk!