Banaan Granola

 

Banaan Granola

Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 40 minutes
Servings: 15 servings
Calories: 163 kcal

Er is toch niets lekkerder dan zelf gemaakte verse Granola. En omdat ik het liefst niet zoveel suiker (of honing) gebruik, is deze versie met Banaan een nog gezondere variant. Genoeg voor een heerlijke grote pot bananen granola.

Print

Ingredients

  • 100 g Banana
  • 60 g Coconut oil gesmolten
  • 1 tbsp Honey
  • 25 g agave sirup
  • 200 g oatmeal
  • 50 g walnuts
  • 50 g almond
  • 25 g cashew nuts
  • 25 g sunflower seeds Albert Heijn
  • 1 tbsp linseeds
  • 1 tbsp Chiaseed
  • 1 tbsp Love Peace & Granola spices Green Gypsy
  • tbsp salt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden

  2. Smelt de kokosolie en roer hier de honing en agave siroop doorheen

  3. Prak de banaan fijn en meng deze door het kokosolie mengsel

  4. Meng de havermout, noten, pitten en zaden door elkaar en voeg de kruiden en het zout toe

  5. Roer het kokosolie mengsel door de droge havermout mengsel

  6. Beleg een bakplaat met bakpapier

  7. Verdeel de granola over de bakplaat en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven

  8. Roer elke 10 minuten even door de granola zodat alles even bruin bakt

  9. Laat de granola afkoelen en strooi m over je yogurt of eet ‘m lekker zo als tussendoortje

Nutrition Facts
Banaan Granola
Amount Per Serving (30 gram)
Calories 163 Calories from Fat 90
% Daily Value*
Total Fat 10g 15%
Saturated Fat 4g 20%
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 1mg 0%
Potassium 133mg 4%
Total Carbohydrates 15g 5%
Dietary Fiber 2g 8%
Sugars 3g
Protein 4g 8%
Vitamin A 0.1%
Vitamin C 0.7%
Calcium 2.5%
Iron 5.9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.