Banaan Granola

 

Banaan Granola

Er is toch niets lekkerder dan zelf gemaakte verse Granola. En omdat ik het liefst niet zoveel suiker (of honing) gebruik, is deze versie met Banaan een nog gezondere variant. Genoeg voor een heerlijke grote pot bananen granola.

  • 100 g Banana
  • 60 g Coconut oil (gesmolten)
  • 1 tbsp Honey
  • 25 g agave sirup
  • 200 g oatmeal
  • 50 g walnuts
  • 50 g almond
  • 25 g cashew nuts
  • 25 g sunflower seeds (Albert Heijn)
  • 1 tbsp linseeds
  • 1 tbsp Chiaseed
  • 1 tbsp Love Peace & Granola spices (Green Gypsy)
  • tbsp salt
  1. Verwarm de oven voor op 165 graden

  2. Smelt de kokosolie en roer hier de honing en agave siroop doorheen

  3. Prak de banaan fijn en meng deze door het kokosolie mengsel

  4. Meng de havermout, noten, pitten en zaden door elkaar en voeg de kruiden en het zout toe

  5. Roer het kokosolie mengsel door de droge havermout mengsel

  6. Beleg een bakplaat met bakpapier

  7. Verdeel de granola over de bakplaat en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven

  8. Roer elke 10 minuten even door de granola zodat alles even bruin bakt

  9. Laat de granola afkoelen en strooi m over je yogurt of eet ‘m lekker zo als tussendoortje