Amandel crackers

Vaak kies ik voor de makkelijke weg, een standaard cracker gekocht bij de supermarkt. Maar soms wil je wel eens wat anders of ben je in een creatieve bui. In zo een bui maakte ik deze amandel crackers. Glutenvrij en heel lekker! Ik maakte ze in de airfryer, wat minder ruimte maar wel snel klaar, maar ze kunnen natuurlijk net zo goed in de oven.

Het recept is echt niet ingewikkeld en vind je hieronder.

Njoy!

 

Amandel crackers

Course: Bijgerecht, Breakfast, lunch, Ontbijt
Prep Time: 10 minuten
Cook Time: 20 minuten
Servings: 16 crackers
Calories: 98 kcal
Print

Ingredients

  • 50 g kokosolie
  • 50 g lijnzaad
  • 75 g amandelmeel
  • 25 g kokosmeel
  • 1 pcs ei
  • 60 g amandelschaafsel

Instructions

  1. Verwarm de airfryer voor op 180 °C (indien nodig).

  2. Doe de kokosolie, het lijnzaad, het amandelmeel, het kokosmeel en het ei in een kom en kneed alles tot een mooi egaal deeg.

  3. Leg een stuk bakpapier op de aanrecht en leg het deeg daarop.

  4. Leg er een tweede vel bakpapier op en rol het deeg tussen het bakpapier dun uit.

  5. Bestrooi het platte deeg met amandelschaafsel en druk het voorzichtig aan.

  6. Snijd de deeg plak zodanig bij dat elk stuk in de airfryer past.

  7. Maak inkepingen in het deeg van circa 8 x 4 cm, zodat je ze na het bakken makkelijk in die stukken kunt breken.

  8. Leg een deel van de crackers met het bakpapier in het mandje van de airfryer en bak ze ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  9. Haal ze met het bakpapier en al uit de airfryer en laat ze afkoelen.

  10. Bak op deze manier ook de andere crackers.

  11. Laat de crackers afkoelen en breek ze daarna in stukken.

Nutrition Facts
Amandel crackers
Amount Per Serving
Calories 98 Calories from Fat 81
% Daily Value*
Fat 9g14%
Saturated Fat 3g19%
Cholesterol 1mg0%
Sodium 4mg0%
Potassium 52mg1%
Carbohydrates 4g1%
Fiber 2g8%
Sugar 1g1%
Protein 3g6%
Calcium 28mg3%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.