Carrotcake muffins
Ingredients
- 150 gram Oatmeal
- 100 gram almondmeal
- 2 pieces banana
- 150 gram carrots
- 4 pieces eggs
- 16 gram baking powder
- 2 tbsp cinnamon
- 2 tbsp honey
- 2 tbsp ginger
- 150 gr walnuts
Instructions
-
Mix de banaan met het ei, gember en de honing met de staafmixer.
-
Voeg de helft vd geraspte wortel toe aan het banaan ei mengsel en mix het redelijk fijn.
-
Voeg daarna de andere helft erbij en snij dit fijn (niet meer mixen).
-
Roer ondertussen havermout (fijn gemalen), amandelmeel en bakpoeder door elkaar.
-
Doe vervolgens het banaan/ei/ wortel mengsel bij de meel en meng het goed door elkaar. Meng grootste deel walnoten erdoorheen.
-
Giet het in muffinvormpjes en strooi er de overige gehakte walnoten overheen.
-
Zet het in een voorverwarmde oven op 180 graden. De muffins zijn in circa 25 minuten klaar. Ze zijn gaar als een prikker er droog uitkomt.
Nutrition Facts
Carrotcake muffins
Amount Per Serving (0 g)
Calories 147
Calories from Fat 81
% Daily Value*
Fat 9g14%
Saturated Fat 0g0%
Cholesterol 0mg0%
Sodium 8mg0%
Potassium 212mg6%
Carbohydrates 13g4%
Fiber 3g13%
Sugar 3g3%
Protein 4g8%
Vitamin A 1565IU31%
Vitamin C 0.7mg1%
Calcium 83mg8%
Iron 1.1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.