Detox, bewegen helpt !

Detox en afkicken van je suiker, koffie en alcohol verslaving kan soms best zwaar vallen. Afkickverschijnselen zoals hoofdpijn kunnen heel vervelend zijn. Onderstaand een paar tips die er zeker bij helpen je detox goed door te komen.

Bewegen

Om afvalstoffen snel af te voeren is het belangrijk dat je tijdens de detox beweegt. Echter pas wel je sporten aan, afhankelijk van de mate van detox zul je ook wat minder energie hebben. Naast het afscheiden van afval stoffen is bewegen ook goed voor het in balans brengen van je stress nivo.

Zo hou ik er zelf van om tijdens mijn detox aan yoga te doen, dit geeft me enerzijds de beweging die ik nodig heb zonder dat het teveel energie vergt. Je hebt zelfs speciale detox yoga waarbij de bewegingen nog meer gericht zijn op het afvoeren van afvalstoffen en het stimuleren van je spijsvertering.

Ontspanning

Maar naast bewegen is het ook belangrijk om voldoende te slapen en rusten. Voldoende slaap is belangrijk om je lichaam zichzelf te laten herstellen. Om verder van alle spanningen af te komen is het goed om jezelf te verwennen met een ontspannende activiteit. Ga naar de sauna, neem een massage, neem af en toe een warm bad, of doe iets anders waar je ontspannen en gelukkig van wordt. Sommige mensen nemen een speciale massage, een zogenaamde Lymfedrainage. Dit kan een mooie aanvulling zijn op een detox, het werkt ontspannend, bevordert de celvernieuwing en verbetert de afvoer van afvalstoffen in je lichaam. Drink wel altijd voldoende water voor en na de massage om je afvalstoffen af te voeren.

Drink veel water

Wat in elke fase van je detox belangrijk is dat je veel water drinkt. Als je de meer gevorderde detox doet en geen vast voedsel eet, helpt het je bovendien om een ​​gezonde darmcyclus te houden. Drink zeker 2 tot 3 liter water oer dag, en als je het pure water zat bent kun je er altijd iets aan toe voegen, bijv munt of citroen. 

If everything else fails

Heb je alle fasen van detox doorlopen en voel je je nog niet beter, dan zitten er vast een hoop afvalstoffen vast in je lichaam, en meestal zitten deze met name in je darmen. Als je via de normale manier niet alle afval stoffen kwijt raakt, is een darmspoeling een goede optie. Een darmspoeling kan je lichaam een handje helpen met het afvoeren ervan. Doormiddel van de darmspoeling wordt de darm gereinigd en afvalstoffen worden afgevoerd. Door het vullen van je darmen met lauw warm water, worden de laatste afvalstoffen losgeweekt van de darmwand. Een darmspoeling duurt ongeveer een uur en is misschien een beetje raar en oncomfortabel maar zeker niet pijnlijk. Meer info is op veel plaatsen te vinden op internet.

Ik hoop dat mijn visie op detox je een beetje heeft geholpen. Er is geen goed of fout, het is geen must, maar het is gewoon de manier waarop ik zo nu en dan , minimaal 1 x per jaar, mijn lichaam reset. Hopelijk herken je het of zet het je aan het denken om het ook eens te proberen. Laat het me weten!