Gevulde speculaas uit de Airfryer
Ik ben echt zo een grote fan van gevuld speculaas. Helaas heb ik er geen gezonde variant van gemaakt, maar gewoon een boordevol met suiker omdat dat ook gewoon moet kunnen af en toe 😉
Njoy!
Ingredients
- 200 gr bloem
- 10 gr bakpoeder
- 20 gr speculaaskruiden
- 0,5 tl zout
- 125 gr rietsuiker
- 150 gr boter
- 2 el amandelmelk
- 2 st eieren
- 300 gr amandelspijs
- 50 gr amandelen
Instructions
-
Meng de bloem met het bakpoeder, de speculaaskruiden en een mespunt zout.
-
Snijd de boter in kleine blokjes en voeg samen met de melk aan het bloemmengsel toe.
-
Kneed het deeg met de hand tot een mooi speculaasdeeg.
-
Verpak het deeg in plastic folie en laat het 30 minuten rusten.
-
Klop de eieren los met een eetlepel water.
-
Houd een klein gedeelte achter voor het afwerken van de speculaas en meng de rest van het eimengsel door het amandelspijs.
-
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in twee stukken.
-
Rol de stukken deeg uit tot een ronde platte plak,iets groter dan je bakblik
-
Vet het bakblik in en leg de eerste plak speculaasdeeg erin, vouw de randjes daarbij omhoog.
-
Verdeel het spijs over de bodem met speculaasdeeg.
-
Leg de tweede plak speculaasdeeg op het spijs, druk de randen goed aan.
-
Garneer de speculaastaat met de amandelen en smeer in met het overgebleven eimengsel.
-
Bak de gevulde speculaas in 45 minuten op 150 graden in de Airfryer.