Koude Komkommer soep

Met het zonnetje buiten en een etentje op de planning is deze koude komkommer soep met kokos een heerlijk licht en fris voorgerecht. Niet moeilijk om te maken en een lekkere start van een diner.
Njoy!

Koude komkommer kokos soep

Course: Bijgerecht, voorgerecht
Servings: 2 personen
Calories: 8 kcal
Print

Ingredients

  • 2 pcs komkommers
  • 0,5 pcs limoen
  • 1 pcs teentje knoflook
  • 2 pcs bosuitjes
  • 2 pcs takjes verse munt
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 5 el kokosmelk
  • 0,5 tl zout en peper

Instructions

  1. Was de komkommer.
  2. Snijd de komkommers overlangs doormidden en verwijder de zaadjes met een lepeltje.
  3. Houd een halve komkommer achter en snijd de rest in kleine blokjes.
  4. Pers de limoen uit.
  5. Pers de knoflook uit.
  6. Doe de komkommer met de bosui, de munt blaadjes, de Griekse yoghurt, de kokosmelk, het limoensap en de knoflook in de blender en maal het fijn.
  7. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Laat de soep in de koelkast helemaal koud worden.
  10. Schaaf de halve komkommer in dunne linten en serveer deze op de soep.
Nutrition Facts
Koude komkommer kokos soep
Amount Per Serving
Calories 8 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Fat 1g2%
Saturated Fat 1g6%
Cholesterol 1mg0%
Sodium 98mg4%
Carbohydrates 1g0%
Sugar 1g1%
Protein 1g2%
Vitamin A 42IU1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.