Limoen gember energybars
Gember en Limoen zijn mijn twee favoriete smaken. Dus hoe lekker is het dat ik deze twee gecombineerd heb in deze “gezonde” en voedzame energy bars. De havermout, dadels en amandelen die ik gebruikt heb zijn van Nutamo, zie ook hun website.
Eet smakelijk!
Lime Ginger Energybars
Heerlijk vullende energy bars van havermout en noten, met een frisse limoen gember smaak.
Ingredients
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Snij de dadels doormidden en haal de pit eruit.
-
Doe de dadels, kokosolie, gember, banaan, lime sap en rasp en de amandelmelk, in een blender en mix dit tot een geheel.
-
Hak de amandelen en walnoten in stukjes met een scherp mes.
-
Roer de havermout, amandelen, amandelmeel , pijnboompitten en walnoten door elkaar in een kom.
-
Voeg het dadel-banaan mengsel erbij en roer dit door elkaar.
-
Leg bakpapier op de bakplaat en verspreid je beslag erover tot een vierkant.
-
Bak de lime ginger bars in de oven voor ongeveer 25 minuten tot deze mooi goudbruin zijn.
-
Haal het uit de oven en laat even afkoelen. Nadat het is afgekoeld snijd je ze in 12 repen.
-
Je kunt de repen een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen als je ze langer wilt bewaren.
-
Njoy!
Recipe Notes
Als deze gezond wilt houden, dan volg je het recept. Maar ik had zin in een zoete twist. Ik heb een beetje witte chocolade gesmolten en dit over de warme plak gedaan alvorens deze af te koelen en de repen te snijden. Super lekker maar wat minder gezond 😉