Paprika Tapenade

Ik ben dol op smeersels & dips, die kun je zo heerlijk combineren met een lekker stukje stokbrood of Naanbrood. Deze dip is gezond en makkelijk te maken met wel een klein beetje geduld omdat het roosteren wat langer duurt. Maar aangezien je m gewoon koud eet kun je dit prima overdag al maken voor de borrel.
Njoy!

Rode paprika tapenade

Course: Bijgerecht
Cuisine: Mediterraan
Keyword: borrel, mezze, paprika, rood, snack, tapenade
Prep Time: 10 minuten
Cook Time: 50 minuten
Servings: 1 potje
Calories: 309 kcal
Print

Ingredients

  • 2 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • ½ rode peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl gemalen koriander
  • 3 el olijfolie
  • 50 g cashewnoten

Instructions

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de paprika door en verwijder de zaadlijsten.
  3. Halveer de tomaten en verwijder het vruchtvlees.
  4. Snijd de peper door en verwijder de pitten van de rode peper.
  5. Schil en pers de teentjes knoflook.

Bereiding

  1. Smeer wat olie op de buitenkant van de paprika.
  2. Rooster de paprika 20 minuten in de oven met het snijvlak naar beneden in een ovenschaal.
  3. Voeg de knoflook, de tomaten en de rode peper toe en rooster dit samen met de paprika nog 15 minuten.

  4. Strooi de cashewnoten bij de groente en laat dit nog 8 minuten in de oven staan.
  5. Haal de groente uit de oven en laat deze afkoelen.
  6. Verwijder de schil van de paprika en de tomaten.
  7. Doe alle ingrediënten in de blender.
  8. Voeg de olijfolie en gemalen koriander toe.
  9. Mix het geheel tot het een mooie egale tapenade is.
  10. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout en peper toe.
Nutrition Facts
Rode paprika tapenade
Amount Per Serving
Calories 309 Calories from Fat 225
% Daily Value*
Fat 25g38%
Saturated Fat 4g25%
Sodium 8mg0%
Potassium 330mg9%
Carbohydrates 16g5%
Fiber 2g8%
Sugar 3g3%
Protein 9g18%
Vitamin A 198IU4%
Vitamin C 3mg4%
Calcium 19mg2%
Iron 3mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.