Mango Smoothiebowl
Op deze warme zomerdagen is er niet lekkerder dan je dag et beginnen met een koude smoothiebowl. Deze variant met Mango is simpel en erg lekker! Het recept vind je hieronder.
Eet smakelijk!
Kurkuma Mango Smoothiebowl
Een smoothie drink ik door een papierenrietje, zodat ik t rustig opdrink en geniet van de smaak. Maar toch drink ik m vaak nog te snel op en na 2 uur heb ik al weer trek. Tijdens een detox sapkuur raden ze ook vaak aan je sap met een lepel te ‘eten’, geeft meer het gevoel dat je wat eet en je doet er wat langer over en krijgt ook meer een vol gevoel. Een smoothiebowl eet je ook met een lepel, en door al de lekkere goodies on top, kan je ook lekker ergens op kauwen en vult ie dus prima! Deze smoothiebowl is best pittig, maar ik vind m heerlijk! Er zit namelijk kurkuma in. Kurkuma wordt veel gebruikt in de Oosterse keuken en staat bekend om de positieve effecten die het heeft op je gezondheid, dus een extra voordeeltje van deze smoothiebowl. Hieronder het recept.
Ingredients
- 100 g Mango uit de diepvries
- 50 g Carrot geraspt
- 150 ml Almond milk
- 50 g Banana 1/2
- 0,5 tbsp Tumeric powder
- 10 g Coconut
- 10 g Ginger geraspt
- 15 g Honey
Instructions
-
Doe alle ingredienten voor de smoothie in een blender en maal ze tot een glad geheel
-
Schenk de smoothie in een niet te diepe schaal of soepbord.
-
Strooi voorzichtig de topping naar je eigen inzicht en smaak eroverheen.
-
Pak je lepel en eet smakelijk!
Recipe Notes
Voor topping: Vijgen Wortel Kokos Granola Bijenpollen Chiazaad