Appeltaart uit de Airfryer
Wat is er nu lekkerder dan verse appeltaart. Het ruikt lekker en het smaakt heerlijk. En deze variant heb je in een mum van tijd op tafel uit de aerofryer.
Ik maakte dit taartje in de Aerofryer XXL van Princess. #spon
Meer informatie
Njoy!
Ingredients
- 150 g bladerdeeg vers (rol)
- 100 g amandelspijs
- 2 pc appels
- 2 tl kaneel
- 1 pc ei
- 20 g amandelschaafsel
Instructions
-
Schil de appels en snijd ze in plakjes;
-
Strooi de kaneel over de appelplakjes en hussel dit er doorheen;
-
Rol het bladerdeeg uit. Leg het bakblik op z’n kop op het bladerdeeg en snijd het bladerdeeg er rond omheen uit;
-
Vet het bakblik in leg de ronde plak bladerdeeg erin en druk deze aan zodat het deeg de bodem en rand bedekt. Het deeg mag iets uitsteken over de rand;
-
Klop het ei los en prak 2/3 van het ei door de amandelspijs;
-
Prik gaatjes in de bladerdeeg bodem en bedek deze met de amandelspijs;
-
Leg de appelschijfjes in een cirkel op de bodem;
-
Vouw de overhangende stukken deeg iets terug naar het midden;
-
Strijk het laatste restje ei over de rand van de taart;
-
Verwarm de aerofryer op 190 graden en bak het taartje in circa 20 min gaar en bruin;
-
Rooster in de tussentijd het amandelschaafsel in een hete pan zonder olie of boter bruin;
-
Strooi het amandelschaafsel over de appeltaart en eet smakelijk!
Nutrition Facts
Appeltaart uit de Aerofryer
Amount Per Serving
Calories 238
Calories from Fat 144
% Daily Value*
Fat 16g25%
Saturated Fat 3g19%
Cholesterol 1mg0%
Sodium 68mg3%
Potassium 84mg2%
Carbohydrates 21g7%
Fiber 1g4%
Sugar 7g8%
Protein 4g8%
Calcium 24mg2%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.