Carrot cake low sugar

Als ambassadeur van Sukrin heb ik een aantal producten van hun geprobeerd en er lekkere dingen mee gebakken en gemaakt. Een van de recepten is de Dalgona Coffee. Maar ook onderstaande Carrot cake heeft een laag koolhydraat gehalte door de producten van Sukrin #spon

Njoy!

Course: Bijgerecht, Ontbijt, Snack
Cuisine: American
Prep Time: 10 minuten
Cook Time: 45 minuten
Calories: 2390 kcal
Print

Ingredients

  • 4 pc eieren
  • 175 ml water
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 pc bananen
  • 2 tl geraspte gember
  • 150 gr wortels
  • 75 gr walnoten
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl Speculaas kruiden
  • 360 gr Cakemix

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Mix de eieren, het water en de olie in een blender.
  3. Voeg de banaan en geraspte gember toe en mix deze fijn.
  4. Roer in een kom de kaneel, speculaaskruiden en de cakemix door elkaar.
  5. Schep hier het natte ei-banaan mengsel doorheen tot een glad en luchtig beslag.
  6. Rasp de wortel fijn en roer deze samen met 65 gr gehakte walnoten door het beslag.
  7. Vet een cakeblik in en schep het beslag er in.
  8. Verdeel de laatste 10 gr walnoten over de bovenkant van de cake.
  9. Bak de cake af in het midden van de oven in ca. 45 min.
  10. De wortel cake is gaar als je er een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uit komt.
Nutrition Facts
Amount Per Serving
Calories 2390 Calories from Fat 1899
% Daily Value*
Fat 211g325%
Saturated Fat 12g75%
Cholesterol 15mg5%
Sodium 123mg5%
Potassium 811mg23%
Carbohydrates 97g32%
Fiber 39g163%
Sugar 10g11%
Protein 63g126%
Vitamin A 25059IU501%
Vitamin C 10mg12%
Calcium 123mg12%
Iron 3mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.