Courgette Pesto soep

In principe ben ik een alles eter. Maar zeker ook af en toe vegetarisch eten vind ik heerlijk. Ik eet eigenlijk meer waar ik zin in heb, wat goed voelt voor mijn lichaam, dan dat ik een heel strikt regime volg. Een zogezegde flexitarier 😉

Deze soep is vegetarisch, maar zeker niet vegan, want ik gooi er een heleboel parmezaanse kaas op. Ik ben dol op pesto, dus ben jij dat ook dan moet je m zeker een keer uitproberen.

Njoy!

 

Courgette pesto soep

Course: Hoofdgerecht, lunch
Prep Time: 10 minuten
Cook Time: 30 minuten
Servings: 4 kommen
Calories: 80 kcal
Print

Ingredients

  • 800 gram courgette 3 middelgrote
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • 500 ml gekookt water
  • 1,5 el groene pesto
  • 15 gram Parmezaanse kaas
  • handje pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper

Instructions

Voorbereiding

  1. Snijd de courgette in stukken
  2. Snijd de ui in stukjes.
  3. Pers de knoflook uit.
  4. Verhit een koekenpan en rooster daarin de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn geworden.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de ui met knoflook.
  2. Voeg de courgette toe en roer even door. Voeg 2 bouillon blokjes toe en het gekookte water. De courgette moet net onder water staan, dus kijk even of je meer of minder water nodig hebt.
  3. Laat de courgette circa 20 minuten pruttelen tot deze courgette zacht is geworden.
  4. Pureer de soep met de staafmixer.
  5. Voeg nu de pesto toe en roer door de soep.
  6. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak.
  7. Verdeel de soep over de kommetjes en strooi daarover de Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Nutrition Facts
Courgette pesto soep
Amount Per Serving
Calories 80 Calories from Fat 18
% Daily Value*
Fat 2g3%
Saturated Fat 1g6%
Cholesterol 3mg1%
Sodium 94mg4%
Potassium 627mg18%
Carbohydrates 13g4%
Fiber 3g13%
Sugar 9g10%
Protein 4g8%
Vitamin A 438IU9%
Vitamin C 40mg48%
Calcium 99mg10%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.