Havermout Apple Crumble
Ik ben echt dol op ontbijtjes, en deze is zeker geen uitzondering. Het is wel een weekend ontbijtje wat deze Havermout Apple Crumble moet 25 min in de oven. Maar voor een zondag is dat toch geen probleem, dus zeker even uitproberen!
Omdat is liever zo min mogelijk suiker gebruik, en ik geen goede crumble kreeg netgebruik van banaan of andere vervangers, was ik heel blij toen ik de gold sugar van Sukrin ontdekte. Minder koolhydraten en wel dezelfde structuur als suiker.
Njoy!
Ingredients
- 150 g havermout
- 75 g Sukrin Gold ‘ suiker’
- 1 tl kaneel
- Snufje zout
- 90 g boter
- 3 pc appels
- 1 tl kaneel
- 35 g Sukrin Gold ‘ suiker’
- 1 tl citroensap
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 190 graden
-
Doe de Havermout in de blender en mix dexe mooi fijn in ene paar seconden.
-
Mix alle droge ingredienten vor de crumble; havermout, kaneel, sukrin gold en zout, door elkaar.
-
Snijd de boter in kleine stukjes en kneed dit met de hand door de droge ingredienten heen totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
-
Zet het kruimeldeeg in de koelkast.
-
Schil de appels en snijd deze in stukjes en doe de stukjes in een ingevette ovenschaal.
-
Voeg de Sukrin gold, kaneel en citroensap aan de appelstukjes toe en roer dit door elkaar totdat alle appelstukjes een bruin laagje hebben.
-
Verdeel het kruimeldeeg over de appels heen.
-
Bak de apple crumble in de voorverwarmde oven in 25 min bruin en knapperig.