Plaatpizza met champignons en brie
Ingredients
- 2 pcs knoflook
- 200 g geraspte kaas
- 125 ml crème fraîche
- Zout en peper
- 450 gr gemengde paddenstoelen
- 2 pc uien
- 4 pc takjes verse tijm
- 1 rol kant en klaar pizzadeeg
- 200 g brie
- 25 g boter
- 2 el olijfolie
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Pers de teentjes knoflook.
-
Meng de crème fraîche met de helft van de geraspte kaas.
-
Meng de knoflook erdoor heen en maak op smaak met peper en zout.
-
Hak de paddenstoelen in stukken.
-
Snijd de uien in ringen.
-
Snijd de brie in dunne plakjes.
-
Bak de paddenstoelen in een koekenpan met wat olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Haal uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
-
Bak de ui-ringen in de koekenpan bruin.
-
Voeg eventueel nog wat boter en olijfolie toe.
-
Bedek een bakplaat met bakpapier.
-
Haal het deeg uit de verpakking en rol het uit op de bakplaat.
-
Bestrijk het deeg met het kaasmengsel.
-
Verdeel de gebakken paddenstoelen en de ui-ringen erover.
-
Leg de brieplakjes erop en strooi het restant van de geraspte kaas er over.
-
Leg wat takjes verse tijm op de plaatpizza.
-
Bak de pizza in de voorverwarmde over in 20 minuten bruin.
Nutrition Facts
Plaatpizza paddenstoelen en brie
Amount Per Serving
Calories 3249
Calories from Fat 1674
% Daily Value*
Fat 186g286%
Saturated Fat 109g681%
Cholesterol 529mg176%
Sodium 6417mg279%
Potassium 2107mg60%
Carbohydrates 262g87%
Fiber 13g54%
Sugar 46g51%
Protein 147g294%
Vitamin A 4782IU96%
Vitamin C 17mg21%
Calcium 1977mg198%
Iron 19mg106%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Soms kan je gewoon zo een trek hebben in een niet zo gezonde maar oh zo lekkere pizza. Deze plaat pizza doet het ook heel goed met een groter gezelschap zodat je. gezellig kan delen.
Njoy!