Vegetarische snack schotel

Geef je een gezellige borrel en wil je daarbij hapjes serveren voor iedereen? Steeds meer mensen kiezen bewust voor minder vlees, dus dan is een vegetarische borrelschotel een slimme keuze. En nee, dat hoeft niet alleen met ‘saaie’ groente sticks en blokjes kaas, al zijn die ook best lekker.
Wat serveer je zoal op een vegetarische borrelschotel? De VEGA Bitterballen van Kwekkeboom Oven & Airfryer  bijvoorbeeld! Deze VEGA bitterballen liggen vanaf vandaag in het schap, smaken heerlijken zijn bijna niet van de normale variant te onderscheiden. Je kunt ze klaarmaken in de oven, dus geen friteuse nodig en ook iets minder vet. Kijk voor meer info op de Kwekkeboom website.
En als je dan toch de oven aan hebt voor de Vega bitterballen, maak dan gelijk onderstaand recept van de zoete aardappel frites met truffel mayonaise, smaakt er echt heerlijk bij. Niet moeilijk om zelf te maken en erg lekker.
Proost en eet smakelijk!

Vegetarische bitterballen schotel

Prep Time: 10 minuten
Cook Time: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 1643 kcal

Maak een vegetarische snack schotel met groente, kaas, chips, Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterballen, zoete aardappel frites en een heerlijke truffel mayonaise saus.

Print

Ingredients

  • Voor de zoete aardappel frites:
  • 400 gr zoete aardappels
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • Voor de truffel mayo saus:
  • 120 gr Mayonaise
  • 125 gr Sour cream
  • 1 el Truffel olie
  • 1 tl gehakte Knoflook
  • 1 tl limoensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de zoete aardappels en snij ze in reepjes van 1 à 2 cm.
  3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de zoete aardappel frites erover.
  4. Besprenkel ze met 2 el olie.
  5. Bak de frites in 30 min in het midden van de oven en schep ze elke 10 min even om.
  6. Meng in de tussentijd de ingrediënten van de saus door elkaar in een blender tot ze een mooi glad geheel vormen.
  7. Strooi na 20 min de Parmezaanse kaas over de frites.
  8. Haal de frites uit de oven en voeg naar smaak zout en peper toe.
  9. Serveer de frites samen met de groente, kaas en de bitterballen op een grote schaal, met de truffel mayo in een apart bakje erbij.
  10. Eet smakelijk!

Nutrition Facts
Vegetarische bitterballen schotel
Amount Per Serving
Calories 1643 Calories from Fat 1197
% Daily Value*
Fat 133g205%
Saturated Fat 37g231%
Cholesterol 149mg50%
Sodium 1883mg82%
Potassium 1570mg45%
Carbohydrates 87g29%
Fiber 12g50%
Sugar 23g26%
Protein 28g56%
Vitamin A 57995IU1160%
Vitamin C 11mg13%
Calcium 850mg85%
Iron 3mg17%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.